Com trobar vols barats

Como encontrar vuelos baratos

Anem a veure com trobar vols barats

ELS PRINCIPIS QUE MAI HAURIES OBLIDAR

Trobar vols barats no consisteix únicament en entrar al primer cercador de vols de la xarxa, introduir una data i fer una reserva. Si realment volem estalviar diners en els nostres futurs vols, cal començar des del principi. Hi ha una sèrie de principis que hauries d'intentar complir sempre que vagis a volar. Com més d'ells aplics, més fàcil serà que et converteixis en la persona que menys va pagar per la seva bitllet. Vegem cada un d'ells en detall:

1 – En la flexibilitat està el poder

Com més flexible siguis amb el teu viatge, més possibilitats tindràs de trobar autèntiques gangues a l'hora de volar. Així de senzill. Si la teva vida diària i el teu treball t'impedeixen ser flexible amb les dates de la teva vol, menys poder negociació (diguem-ne així) tindràs a l'hora de fer la teva pròxima reserva d'avió. Existeixen nombrosos debats oberts sobre quin és el millor dia de la setmana per volar. Hi ha gent que afirma que els dimarts és el dia més barat, altres el dimecres. Però el cert és que ni les mateixes companyies coneixen aquesta dada, ja que tot es basa en el joc d'oferta i demanda i depèn d'un ampli nombre de factors. El que sí està clar és que volar entre setmana, per norma general, resultarà més econòmic que si ho fas un divendres a la tarda, quan tothom ha acabat la seva jornada laboral. El mateix passa amb l'època de l'any en què tens pensat viatjar. Un estudi realitzat per Skyscanner treure a la llum que el mes més car per volar és agost, època en la qual la majoria de gent es pren les seves vacances. Aquesta dada no és massa complicat de deduir, ja que les companyies aèries no són estúpides i saben que en aquestes dates la gent està disposada a pagar un preu major per volar. Si la demanda és alta, ¿Quina necessitat hi ha d'abaixar els preus? Així que, sempre que puguis permetre-, tracta d'evitar els períodes de vacances (Setmana Santa, Nadal o estiu) Ara em diràs: "Però , ¿I quan vaig a volar si no és quan tinc vacances "?

 

Òbviament hauràs de pagar aquest plus corresponent a la temporada alta, però, seguint una sèrie de directrius evitarà que aquest extra es dispari. Pot ser que no trobis una autèntica ganga, però fent les coses bé podràs estalviar-te un bon pic igualment.

2 – Amb o sense destinació?

Aquesta és la qüestió Una de les decisions que hauràs de prendre abans de començar a organitzar el teu proper viatge, és si realment tens una destinació clara al qual viatjar o si, al contrari, comptes amb un ventall més ampli de possibilitats. Tenir una destinació específica o no és un factor molt important a tenir en compte, ja que la diferència de preu pot ser brutal. Potser tinguis 100% assumit que el teu proper destí serà Venècia, passi el que passi. No obstant això, hauràs de tenir en compte que, als teus limitacions de data i hora per volar, hauràs sumar-li el factor destí. Pel que el preu de volar a tal ciutat dependrà, entre altres coses, de la demanda existent en aquest moment. Si per contra tens més flexibilitat amb el destí al qual viatjar o tan sols et preocupa trobar el vol més econòmic, independentment de la destinació, existeixen eines que et permetran conèixer on resulta més barat volar donades les teves circumstàncies. Per a aquest tipus de situacions, sempre part del cercador de vols que, al meu Semblar, ofereix al viatger tot el que necessita per fer una anàlisi ràpida de com estan els vols: SkyScanner. Si vols aprofundir més sobre com pots treure el màxim profit a aquest cercador, et recomano que facis una ullada a la completíssima guia de Skyscanner que recentment va escriure el meu amic Antonio, del bloc Intel·ligència Viatgera. Gràcies a les possibilitats que ofereix aquesta companyia, he trobat veritables gangues, com ara, el que vaig trobar per la meva cosina fa un temps. La meva cosina em va demanar que l'ajudarà a trobar un vol econòmic per regalar-li a la seva germana pel seu aniversari. El destí li feia una mica igual. No obstant això, no tot va resultar tan senzill, ja que la feina impedia a la meva cosina ser massa flexible amb les dates del vol. La sortida del vol havia de ser un divendres a la tarda, des de Màlaga, i la tornada el dilluns al matí, també a Màlaga. Ah! i l'opció de passar nit a l'aeroport estava descartada.

Òbviament aquestes limitacions disminuïen les possibilitats de trobar una autèntica ganga. Però tot i així, en una mica menys de mitja hora vaig trobar un vol a Ginebra per 60 euros anada i tornada i que, a sobre, complia amb cadascun dels requisits. Si per contra la meva cosina hagués tingut clar que volia viatjar París, gairebé segur que no hagués trobat un vol per aquest preu i s'hauria vist obligada a pagar tant com dictés la companyia. Així que, abans de començar a organitzar el teu viatge, decideix la importància que el destí té en la teva escapada. Planteja-t'ho tal com ho va fer el filòsof francès Michel de Montaigne: "El nostre destí no és mai un lloc, sinó una nova forma de veure les coses "Michel de Montaigne

 

3 – Viatja lleuger

Un excés d'equipatge podria repercutir en veure't obligat a pagar un preu més elevat per el seu vol. Moltes companyies, especialment les de baix cost, no inclouen la facturació de la maleta en el preu del vol, pel que hauràs de pagar la taxa corresponent si decideixes facturar equipatge. Companyies com Ryanair tenen diferents tarifes per a la facturació d'equipatge, que parteixen des 15 fins 75 euros, segons la mida de la teva maleta o motxilla, la temporada en què es viatge o el tipus de ruta que es realitzi. Viatjar sense facturar equipatge, més de l'estalvi econòmic, va evitar-te pèrdues de temps innecessàries, com les que poden sorgir durant l'espera a la zona de recollida d'equipatges o fent cua al taulell a l'hora de fer el Check-In. I que dir si per un casual la companyia aèria perd l'equipatge. Per evitar tot aquest tipus d'incidents, el recomanable és viatjar sempre amb equipatge de mà. Viatjar amb el mínim és un altre art que s'aprèn acord més viatges portis segellats al teu passaport. Encara que et costi de creure, l'equipatge que necessitaràs per viatjar durant una setmana és el mateix que el que requerirás per mantenir viatjant durant dos mesos. No necessites una peça de roba per a cada dia. Quan passes una temporada viatjant t'adones que és preferible reduir el teu equipatge per tal de alleujar-treball a la teva esquena. En totes les ciutats hi ha bugaderies on per molt poc podràs tenir tota la teva roba neta en menys del que canta un gall. Sinó, també pots anar rentant a mà la roba cada dia, així sempre tindràs una muda neta disponible.

Tornant al tema de la facturació, el meu suggeriment és que et facis amb una motxilla de no més de 50 litres. Aquest tipus de motxilles són ideals per a viatjar, doncs tenen espai de sobres per ficar tot el que necessitis i s'emmotllen perfectament al mesurador d'equipatge de mà. Jo mateix vaig renovar la meva motxilla fa unes setmanes. La que tenia abans era massa gran i, encara que era bastant còmoda i pràctica, tenia l'inconvenient de no poder portar-la com a equipatge de mà en els meus vols. No malgastis diners ni castiguis el teu cos amb més pes del necessari i aprèn a viatjar lleuger. A la llarga ho agrairàs. "Aquell que vol viatjar feliç, ha de viatjar lleuger "Antoine de Saint-Exupery

4 – Tingues clar quant vols pagar

Sabies que el 73% dels espanyols no reserven el vol en el moment òptim i acaben pagant més del necessari? La companyia Skyscanner revelava aquesta dada després d'analitzar milions de vols comprats durant els últims tres anys. A tots ens passa a seguir l'evolució de preus per a un determinat trajecte que no sabem amb certesa què passarà amb el vol. Pujarà de preu? Baixarà? ¿Es mantindrà estable uns dies més fins que confirmi el viatge? La veritat és que mai ho sabrem amb total seguretat. No obstant això el problema no està en saber si va a pujar o baixar el preu. La clau resideix en saber quant estem disposats a pagar pel vol en lloc de quant esperem que ens costi. Si no tenim ni idea de quin és el preu òptim per a una determinada ruta, difícilment sabrem si el preu que ens ofereixen és bo o dolent. Per això, l'ideal és dur a terme una ràpida anàlisi que ens permeti conèixer el nivell mitjà de preus per a una ruta aèria determinada. Skyscanner ens permet seleccionar amplis períodes temporals i ens ofereix una visió genèrica dels preus de cada dia per a l'interval de temps seleccionat.  Un cop coneguis el cost que sol tenir la ruta interessada, estaràs preparat per jutjar si el preu ofert és alt o baix. També resulta important que sàpigues quan solen ser els millors moments per comprar el teu vol. Malgrat no poder saber-ho amb certesa, sí que existeixen una sèrie de regles no escrites per a aquest tema:

 

Si voles per Europa, la recomanació és comprar el teu bitllet entre un o dos mesos abans de la sortida del vol.  Si és un vol Transocean, la regla sol dir que el moment ideal es troba entre els quatre o cinc mesos abans de la sortida del vol.  A falta de tres setmanes per a la sortida del vol, els preus tendeixen a incrementar-. Les persones que solen reservar amb tan poca antelació generalment viatgen per motius de negocis, de manera que les companyies saben que estaran disposades a pagar el preu que sigui necessari per tal de prendre el vol.  En rutes poc demandades, potser és interessant esperar fins a l'últim moment. El cost per passatger que li suposa a la companyia és més baix si es cobreixen tots els seients. El quid de la qüestió està en trobar el punt d'equilibri. Que reserves seu vol amb un any d'antelació no vol dir que vagis a aconseguir el millor preu. El mateix passa si t'esperes fins a l'última setmana. La clau per estalviar en el teu pròxim vol està a esbrinar quant estàs disposat a pagar per ell.

5 – No pots tenir-ho tot

Tal com diu el refrany popular: "Teta i sopa no caben a la boca" Si la teva prioritat és ser la persona que menys va pagar pel seu vol, hauràs de renunciar a una sèrie de comoditats que solen estar incloses de manera indirecta en el preu del vol, havent de:  Passar nit a l'aeroport perquè el seu vol surt a les 6 del matí.  Amoldarte als estrets seients de les companyies Low Cost.  Viatjar sense facturar equipatge.  Portar el teu propi entrepà per no haver de pagar 7 euros per la mini sandvitx de l'ONU. Acceptar possibles vols amb escales diverses.  Haver de volar a aeroports secundaris més allunyats de la ciutat. Si totes aquestes coses suposen un veritable problema per a tu, llavors no tens dret a queixar-te de pagar un preu més alt que el teu amic, que va haver de passar 12 hores d'escala a l'aeroport. Com tot en aquesta vida, es tracta d'analitzar la relació temps / preu / comoditats i veure quant estem disposats a renunciar per tal de pagar menys.

Això sí, vés amb compte d'estalviar costos que bé poden ser estúpids. No serveix de res estalviar 15 euros en un vol amb tal de volar a un aeroport secundari si després has de pagar 17 euros d'autobús i perdre dues hores en desplaçar-te a la ciutat.

 

6 – Vola de forma intel·ligent

Com he comentat al començament del llibre, no tot es redueix a entrar al primer cercador que trobem a Google, introduir una data i una destinació i fer una reserva. Conec desenes d'experiències d'amics i coneguts que han aconseguit autèntiques gangues gràcies a parar-se unes hores a pensar. Com per exemple va ser el cas del meu amic Berni. Berni estava acabant el seu viatge pel Sud-est asiàtic després de diversos mesos d'aventura. El seu últim destí era Vietnam, pel que va decidir tornar a Espanya des de l'aeroport de Ho Chi Minh. La seva amarga sorpresa va ser veure que els vols rondaven els 700 euros, una quantitat que, òbviament, s'allunyava del seu pressupost. En no poder permetre el pagament de tal desorbitada quantitat per un vol només d'anada, decidir fer una ullada a les connexions amb altres ciutats europees. Així va ser com va trobar un vol a Frankfurt per 250 euros de Kuala Lumpur. Els vols a Europa des de Vietnam seguien sortint més cars, així que va decidir prendre un vol amb una companyia low cost per 40 Kuala Lumpur euros Fins (poc més d'hora i mitja de vol de Vietnam) i aprofitar l'oferta de 250 euros sortint des de l'aeroport de la capital malàisia. Des Frankfurt, dos dies més tard de la seva arribada, va prendre un nou vol, aquesta vegada amb la companyia de baix cost Ryanair, fins a Alacant, el seu destí final, per uns 70 euros. L'equació continuava sent rendible:  Vol Ho Chi Minh City - Kuala Lumpur 40 euros  Vol Kuala Lumpur - Frankfurt = 250 euros  Vol Frankfurt - Alacant = 70 euros Cost total: 360 euros ¿Molt millor que els 700 euros inicials, no? Gràcies a la seva insistència i flexibilitat, Berni va aconseguir estalviar- 340 euros. Diners el qual va invertir en passar dos dies visitant Frankfurt, una ciutat que llavors desconeixia, evitant regalar els últims estalvis del seu viatge a la companyia aèria inicial. El cas de Berni és un exemple de centenars. La clau està en conèixer els trucs que poden estalviar grans quantitats de diners a l'hora de volar. Segueix llegint!

 

RESERVANT TEU VOL AL MILLOR PREU. GUIA PAS A PAS

 

La recerca del millor vol per al nostre proper viatge pot esdevenir una àrdua tasca si no estem molt familiaritzats amb el tema. Aquí fora hi ha desenes de cercadors de vols, agències de viatge en línia, comparadors i aerolínies. Massa com per haver de comparar manualment entre totes elles. Vull que aquesta guia pas a pas es converteixi en el teu company perfecte durant tot el procés de recerca i reserva de el seu vol. Un manual que et eviti perdre massa temps buscant entre la infinitat de la xarxa. La guia està especialment enfocada en el procés de recerca i reserva del teu vol sempre que coneguis la destinació final a què vols dirigir. En cas que el destí no t'importi massa, hauràs d'esperar a arribar al següent capítol del llibre. Bé, no et entretinc més, és hora de posar-se mans a l'obra.

 

1 – Analitza les característiques del teu vol.

El primer pas a dur a terme està centrat en conèixer bé el tipus de vol que vols prendre. Com millor coneguis les característiques del teu futur vol, més fàcil et serà avançar al llarg de tot procés.

 

Tenint això en compte, hauries de començar responent les següents preguntes abans de començar la teva recerca.  Quan viatges?  Quina és la teva disponibilitat de vol?  Quants dies tens pensat volar?  Et fa igual volar durant la nit oa primera hora del matí? Donar resposta a aquestes preguntes et permetrà descartar, més endavant, aquells vols que no s'adaptin a les teves necessitats. Moltes vegades passa que, a causa de falta d'informació sobre el nostre viatge, arribem a dubtar més del necessari entre si comprar o no el vol, fent-nos perdre força temps. Agafa una llibreta o obre el teu bloc de notes i comença a anotar tots aquests detalls. ¡En paper tot sembla més fàcil! 1. Com viatges?  ¿Viatges únicament amb equipatge de mà o et caldrà facturar maleta?  Tens algun tipus de necessitat específica que hagis comunicar a l'aerolínia? Anota tot el que creguis que pugui resultar necessari més endavant. Si per exemple necessites facturar una maleta, és important que tinguis això en compte a l'hora d'escollir el tipus d'aerolínia amb la qual volaràs. Generalment les companyies Low Cost no inclouen facturació d'equipatge, de manera que probablement hagis de pagar un suplement sobre el preu final. 2. On viatges? Com he comentat, està guia està enfocada a trobar el millor vol sempre que coneguis la destinació final a què et dirigeixes. Així doncs, és important que coneguis el país i la ciutat a la que viatges, així com ciutats secundàries a les quals poder volar en cas que la diferència de preus valgui la pena. Més endavant t'explicaré com pots situar les principals ciutats a les que volar dins d'un país d'una manera ràpida i senzilla. 3. Des d'on viatges?  Hi ha diversos aeroports a la teva ciutat?  Quins són?  La ciutat de sortida és fixa? Tens flexibilitat per prendre el vol des d'una ciutat diferent a la teva? La flexibilitat és un dels principis bàsics que sempre has de tenir present a l'hora de buscar vols econòmics. Com més obert a noves alternatives estiguis, major probabilitat tindràs de trobar les millors ofertes.

4. Quin és el teu pressupost? Dins del teu pressupost total de viatge, ¿Quant estàs disposat a pagar per el seu vol? Els diners que destinem al transport, juntament amb l'allotjament, representen els dos despeses de major calibre de tot viatge. És molt important que sàpigues quin és el límit que pots permetre't. Exemple pràctic Perquè sigui més senzilla i pràctica aquesta guia, en cadascun dels seus apartats posaré exemples reals d'un vol en què jo mateix estic interessat. Aquestes serien les característiques del meu viatge a tenir en compte durant el procés de recerca del millor vol: "M'agradaria viatjar 5 dies a Lieja (Bèlgica) per visitar un bon amic meu. A l'agost estem en plena temporada alta, així que he decidit volar al setembre. A l'oficina m'han donat tres dies de descans, així que aprofitaré meus dies lliures durant el cap de setmana per unir-los amb els tres dies de vacances que vaig prendre en el treball. Això sí, el diumenge necessito estar de tornada ja que dilluns he d'anar a treballar. Vol amb la meva motxilla de 50 litres i, per tant, no necessito facturar. La capital de Bèlgica, Brussel·les, es troba a 97 quilòmetres de distància de Suro i compta amb dos aeroports: Charleroi i Brussel·les Zaventem. Suro disposa d'un aeroport, però el meu amic m'ha dit que directament ho ometi, ja que aquest és massa petit i les connexions amb Espanya no són massa bones. El meu pressupost destinat al bitllet és de 100 euros. Podria pagar una mica més, encara que per a això hauria de renunciar a altres despeses del meu viatge. M'agradaria volar des de Granada, encara que no em faria res haver de moure fins a Màlaga o fins i tot Madrid si el preu s'ho val. "Encara que pugui no tenir importància, conèixer tots aquests detalls sobre la meva possible vol em va facilitar enormement la labor de recerca. Ara bé, arriba el moment de començar a buscar el vol.

2 – Comprova el preu mitjà del bitllet

Si veritablement vols assegurar de comprar el teu vol a un bon preu i evitar ser qui més va pagar per la seva bitllet, és important que coneguis el preu mitjà del teu vol. En cas contrari no seràs capaç de saber si estàs pagant més del compte ni sabràs quin és el moment ideal per fer la reserva.

Per conèixer aquesta dada, hi ha una forma molt senzilla de fer-ho que amb prou feines d'prendrà un parell de minuts. Jo sempre parteixo de Skyscanner, encara que hi ha altres cercadors que ofereixen les mateixes possibilitats, Com Momondo. En aquest cas, començarem investigant en Skyscanner. Entra al web i segueix els següents passos: Estableix com a punt de sortida i destinació el país, en lloc de la ciutat. En estat cas, introduïm Espanya - Bèlgica.  Tria el mes en què estiguis interessat volar. En la meva situació seria setembre. El cercador també et dóna l'opció de mostrar el mes més econòmic en cas de tenir plena flexibilitat de viatge.  No oblidis seleccionar l'opció 'Ida y Vuelta' i indicar el nombre de passatgers. La pantalla hauria de quedar més o menys així: (Pots fer zoom a les imatges teclejant CONTROL + Roda del Ratolí) En fer clic a buscar, el primer que trobem són les ciutats de Bèlgica a les que podem volar al costat del preu més econòmic disponible: Sembla que queda clar que volarem a Brussel·les, així que prosseguim. En el següent apartat trobem les ciutats espanyoles disponibles per volar amb destinació a Brussel·les. Vegem quines opcions tenim: Pel que sembla, els vols més econòmics parteixen des del nord d'Espanya. De fet, Granada no apareix entre els primers llocs.

 

Aquestes serien les diferents possibilitats i els seus respectius preus:  Volar des de Granada = 185 euros anada i tornada  Volar des de Màlaga = 97 euros anada i tornada  Volar des de Sevilla = 66 euros anada i tornada  Volar des de Madrid = 50 euros anada i tornada. El meu pressupost aproximat és de 100 euros per al meu bitllet, per la qual cosa Granada queda automàticament descartada. El cost del transport Granada-Sevilla i Granada-Madrid és bastant semblant, així que començarem per analitzar els preus de la capital espanyola. Vegem com està la cosa: En aquest gràfic podem estudiar la diferència de preus actual per al mes de setembre, tant per l'anada com per a la tornada. El preu mitjà d'un bitllet d'anada i tornada ronda els 50-60 euros, per tant, aquest és valor que haurem de tenir en compte durant el seguiment del nostre vol.

 

3 – Valora les teves dies disponibles per volar

Un cop coneixem el cost mitjà del vol (entre 50 i 60 euros), és el moment de tractar d'ajustar la nostra disponibilitat de dates a l'oferta actual. En el meu cas, el viatjar 5 dies i havent de tornar el diumenge, hi ha disponible una oferta bastant interessant: Sortint el dimecres 23 de setembre i tornant el diumenge 27, el vol, de moment, costaria 53 euros. Genial!

 

4 – Compara el seu vol en altres cercadors.

El següent pas és comparar preus. Per això, hem d'analitzar les tres vies següents:  Comprovar el preu del vol amb el millor postor que ofereix Skyscanner.  Comprovar el preu en altres cercadors.  Comprovar el preu en la mateixa pàgina web de l'aerolínia. En primer lloc, començarem veient quina és la millor oferta que ens fa Skyscanner. Per això, fem clic a 'Més informació', just sota el vol de tornada. En aquest cas coincideix que la millor opció que ens ofereix Skyscanner és el preu ofert directament per l'aerolínia que opera el vol. Abans de comprovar el preu final ofert per Ryanair, vaig a demanar-te que anotis el nom de les agències i cercadors que apareixen just a sota del millor preu. Després entendràs per què et dic això: Ara sí, fes clic a 'Canviar' per conèixer el preu final ofert per Ryanair. Automàticament Skyscanner ens redirigire al lloc web oficial de Ryanair per oferir-nos els detalls del vol seleccionat:

 

Veiem que el preu es manté tal qual estava. És important fer clic a 'Canviar Vol' per assegurar-nos que el preu és real. Hi ha ocasions en què l'aerolínia altera el preu del bitllet i Skyscanner encara no ha actualitzat el preu. Ara toca comparar, per a les mateixes dates seleccionades prèviament, la disponibilitat del nostre vol a altres cercadors. Cal tenir en compte que les aerolínies distribueixen els seus seients tant en el seu propi lloc web com a agències de viatge i cercadors especialitzats, per la qual cosa no hem de deixar escapar cap possibilitat. Encara Skyscanner recull una àmplia varietat d'agències, cercadors i aerolínies, sempre va bé realitzar comprovacions ràpides en altres grans cercadors. Particularment sempre reviso dos d'ells: Caiac i Momondo. En Momondo la millor oferta coincideix amb Skyscanner: 53 euros per un bitllet d'anada i tornada amb Ryanair. Però no et vagis encara. Abans anota el nom de les agències i cercadors que Momondo t'ha analitzat, igual que vas fer abans amb Skyscanner. En el cas de Caiac, a més de les agències i cercadors ja anotats, ens ha comparat preus amb Iberia.

 

El preu proposat per Iberia s'eleva una mica, passant a ser de 88,62 euros. Esmento a Iberia perquè, en no ser una aerolínia de baix cost, podríem beneficiar d'aquest vol per aconseguir punts per al nostre programa de viatger freqüent o canviar els ja acumulats per obtenir descomptes en l'esmentat vol o fins i tot prendre-ho completament gratis. No obstant això, no entraré en més detalls sobre el sistema d'acumulació de milles i els programes de viatger freqüent. Ja analitzarem aquest tema amb més detall més endavant.

5 – Busca codis de descompte

Recordes que abans et vaig demanar que anotaràs les agències, aerolínies i cercadors que apareixien recollits en Skyscanner i Momondo? Doncs ara anem a donar-li ús. Les aerolínies, així com les agències de viatge i cercadors especialitzats, solen llançar eventualment ofertes i codis de descompte dels que difícilment serem conscients tret que algú ens avisi o ... els cacemos per nosaltres mateixos. Encara Ryanair hagi estat l'empresa que ens ha ofert el millor preu, no vol dir que haguem de deixar de banda a la resta d'oferents. Per localitzar codis de descompte vigents pots fer dues coses:  Cerca a Google el descompte introduint el nom de l'empresa al costat del mes i any actual. Per exemple: “Descuento Expedia Julio 2015″. Trobaràs diverses pàgines web la tasca és recopilar descomptes. No tens més que entrar en alguna d'elles per comprovar si hi ha descomptes operatius.  Entrada directament a una web de cupons i filtrar la cerca seleccionant com a categoria 'Viatges'. Seguit obtindràs un llistat amb totes les agències, hotels, aerolínies i empreses de viatge disponibles ordenades alfabèticament. Jo vaig fer bé la tasca i vaig anotar totes les empreses que van aparèixer en el meu anterior recerca, que són les següents:   Ryanair Sortida   Rumb Edreams  Alitravel  Govolo  Atrapalo  Bravofly  Lastminute  Viajar No tienes más que utilizar alguno de los dos métodos que ya te he comentado para comprobar si hay algún descuento interesante que debas tener en cuenta. Atenent al cas d'exemple, això és el que he pogut trobar:  10 euros de descompte en vols d'anada i tornada amb Rumb.

 

10 euros de descompte reservant a través de l'app d'iPhone de Edreams.  20 euros de descompte en vols d'anada i tornada amb Vueling. Els cupons a tenir en compte per al nostre vol serien els 10 euros de descompte amb Rumb i Edreams. Malgrat que 10 euros no són gran cosa, en vols pels quals estem pagant 50 euros sí que poden merèixer la pena. El treball que es requereix per comprovar la disponibilitat de cupons és mínim, per la qual cosa val la pena fer-li un cop d'ull abans de prendre la decisió de comprar el vol. Pensa que també coincideix que aquests codis corresponen a la temporada alta de l'any. En aquestes dates sempre resulta més complicat trobar ofertes interessants. No obstant això, la promoció de Vueling sí que és bastant atractiva, per això he volgut destacar-la en l'article. Imagina que, en el teu cas, has trobat un vol de 50 euros anada i tornada amb Vueling. Gràcies a aquest cupó passaries a pagar immediatament 30. ¡20 euros que t'hauries estalviat per uns pocs minuts de cerca! Arribem a l'últim pas. Un cop tinguis el seu vol estaràs més a prop que mai d'aquest viatge. Allà anem!

6 – Pren una decisió

Bé, arribem a l'última fase. Abans de prendre cap decisió sobre si reservar o no el vol, vegem tot el que hem fet per arribar aquí:  Hem analitzat les característiques del nostre vol.  Comprovem el preu d'aquest itinerari.  Vam escollir els dies amb millor preu en funció de la nostra disponibilitat.  Comparem el preu amb altres companyies, agències i cercadors.  Investiguem per trobar possibles codis de descompte. Fent tot això hem aconseguit localitzar un vol directe MadridBruselas per 53 euros amb Ryanair, que fins i tot podria sortir-nos uns euros més barat gràcies a algun cupó de descompte.

 

Ara és el moment de prendre la decisió que més feina ens suposa: ¿Compro o no compro el vol? Com et vaig comentar en paràgrafs anteriors, segons un estudi de Skyscanner 1 73% dels espanyols no reserven el vol en el millor moment i com a conseqüència acaben pagant més del necessari. Si vols ser part del 27% resta, et suggereixo que tinguis el que vaig a dir-te sempre en ment: Mai et precipitis en comprar. Les aerolínies fluctuen amb els preus en funció de nombrosos factors, com el nombre de seients venuts, el tipus de ruta o les setmanes restants a la sortida del vol. No per reservar amb 6 mesos d'antelació vol dir que vagis a obtenir el millor preu. Recorda també que a falta de tres setmanes els preus tendeixen a incrementar-, pel fet que el tipus de client que reserva amb tan poca antelació sol fer-ho per motius de negocis, pagant el que sigui necessari per volar. La 73% dels espanyols no reserven el vol en el millor moment, pagant com a conseqüència un preu més elevat. Tornant al cas del meu vol MadridBruselas, encara queden més de dos mesos per a la sortida del vol, per la qual cosa podem fer dues coses.  Si el preu et sembla adequat, reserva-. No esperis massa per tal de estalviar-te un parell d'euros arriesgándote a que el preu es dispari. En aquest cas, malgrat quedar força temps, no seria tan mala idea comprar el vol avui mateix. ¡53 euros anada i tornada estan molt però que molt bé!  Si per contra desitges esperar una mica i veure què passa amb el preu, et suggereixo que activis un avís de preus. Molts cercadors disposen d'aquesta opció. No tens més que introduir el teu correu electrònic i serà el mateix cercador qui et faci una notificació quan detecti alguna variació en el preu del teu vol.

 

Ara que ja coneixes el procés que personalment segueixo sempre que vaig a reservar un vol, és hora de cedir-te el torn. Vull que entris ara mateix en Skyscanner i siguis tu mateix qui apliqui, pas a pas, cadascun dels punts que acabes d'aprendre. Si tens un viatge en ment, aquest és el moment ideal de fer un pas endavant que et s'acosti més al teu destí. Prova per tu mateix i 'explica m quines són les teves resultats!

 

5 EXTRAORDINARIS TRUCS D'ENTRE ELS MÉS EXPERTS VIATGERS

Arribem a la recta final de l'e-Book i, com ha de ser, he decidit deixar el millor per al final. Els trucs que a continuació et vaig a explicar bé podrien considerar-se per a viatgers empedreïts. L'esforç que pugui comportar la seva ocupació es traduirà en centenars d'euros estalviats per a la teva butxaca. És l'hora de la veritat. Ara tu tens la possibilitat de ser l'enveja dels teus amics aconseguint autèntiques gangues que et portin cap a les destinacions que sempre has somiat i deixis de ser la persona que més pagament pel seu vol. Aquí aprendràs les tècniques més populars entre els més experts viatgers i descobriràs com és possible fins i tot viatjar gratis i en primera classe en avió. Tal com ho sents. És hora de posar-se en marxa. Espero que estiguis gaudint al gran d'aquest llibre i gaudeixis més encara amb aquesta última part. És hora de volar!

1 – Com ser un Travel Hacker i viatjar gratis en avió

El Travel Hacking és un concepte que està àmpliament estès als Estats Units però que a Europa encara no ha arribat a popularitzar del tot. No existeix una definició oficialment declarada per al terme Travel Hacking, així que jo mateix m'he animat a fer la meva pròpia aportació al respecte: El Travel Hacking consisteix en estalviar gran part dels costos procedents de transport i allotjament, generalment aprofitant les possibilitats presentades pels programes de viatger freqüent d'algunes aerolínies i companyies hoteleres. Aquests programes permeten al viatger acumular punts o milles cada vegada que sigui dóna ús del sistema de fidelització de la companyia

Tals punts poden ser utilitzats posteriorment per reduir els costos d'un futur servei o fins i tot rebre-ho de manera plenament gratuïta. No m'ha quedat malament veritat? Sé que tot això pot sonar-te a xinès, ja que probablement aquest tema sigui totalment nou per a tu. Intentaré explicar-te de manera concisa i senzilla el funcionament d'aquest tipus de programes perquè comencis a treure'n profit des d'avui mateix. Què són els programes de viatger freqüent? Els programes de viatger freqüent són sistemes creats per les companyies i empleats com a forma de premiar els clients més fidels. Les principals empreses que solen emprar aquest tipus de programes són les aerolínies i les grans cadenes hoteleres. Cada vegada que adquireixis un producte o servei de la companyia, obtindràs una sèrie de punts que podràs canviar més endavant per aconseguir vols gratis, ascensos a primera classe sense cost addicional per a tu o nits d'hotel gratuïtes. Un funcionament similar al dels típics punts de supermercat, però amb una impacte molt positiu si s'utilitzen de manera intel·ligent. Així doncs, la funció d'un Travel Hacker (Hacker de viatges) seria acumular la major quantitat de punts per tal d'estalviar grans costos en els seus futurs viatges. Ara bé. Estaràs pensant que, per acumular una quantitat de punts considerable que et permeti allotjar en una suite de luxe o creuar l'Atlàntic en avió de forma totalment gratuïta, necessitaràs prendre desenes de vols, la qual cosa acabarà portant massa temps obtenir un vol gratuït. Sí que és cert que, com més viatges, més punts acumularàs a la targeta. Està clar. Però la gràcia del Travel Hacking, el que més va cridar l'atenció des del dia que vaig escoltar parlar-ne, va ser la possibilitat d'acumular grans quantitats de punts sense la necessitat de moure't del sofà i no tenir la necessitat de prendre desenes de vols amb tal beneficiar de les seves grans recompenses. A continuació et resumiré les tres possibilitats que tens a la mà per aconseguir milles / punts i beneficiar-te dels programes de viatger freqüent. Com a exemple real i pràctic, recorreré a una aerolínia que tothom coneix, Iberia: 1. Sent un viatger empedreït La forma més òbvia i clara d'aconseguir punts és, sens dubte, prenent multitud de vols al llarg de l'any. He conegut persones que han passat una llarga temporada viatjant pel món o que, per treball, han tingut la necessitat de desplaçar-emprant aquest mitjà de transport i que desconeixien per complet l'existència d'això tipus de programes.

Imagina't la cara que se't queda quan t'adones que, d'haver-ho sabut abans, ara podries pegar-te unes vacances al carib per quatre duros. Així que si sols prendre diversos vols a l'any, et recomano que comencis a posar-te les piles amb aquest tema. Cada vol que prenguis sense rebre milles o punts a canvi, són diners que estaràs perdent a llarg termini En el cas d'Iberia, l'aerolínia compta amb el programa de viatger freqüent Iberia Plus, en col·laboració amb l'aerolínia British Airways. Cada vegada que volis amb Iberia o una altra aerolínia pertanyent a la mateixa aliança, En Aquest cas One World, obtindràs avios (milles) que més endavant et permetran obtenir grans descomptes en els teus vols, podent arribar a volar en primera classe i completament gratis. Si vols aprofundir més en el funcionament dels programes de viatger freqüent, et suggereixo que facis un cop d'ull al magnífic article que va escriure Àngel, del bloc Viure al màxim.  Com viatjar gratis en avió 2. Comprant productes o serveis dels seus patrocinadors. Les companyies, com qualsevol altra gran empresa, compten amb els seus propis partners o patrocinadors. Sempre que adquireixis un producte o servei d'un dels seus patrocinadors, obtindràs una determinada quantitat de milles o avios com a recompensa. Seguirem amb l'exemple d'Iberia: Si sols conduir bastant en el teu dia a dia, pots aconseguir avios addicionals si repostas en gasolineres Repsol, partner del programa Iberia Plus. D'aquesta manera, per cada litre que repostes obtindràs un avio a la targeta Iberia Plus. Si et subscrius per un any a l'edició impresa del diari El País et regalaran 9.000 avios, el que podria traduir-se en un vol anada i tornada per Europa gratis. No obstant això, l'interessant de tot això resideix en aprofitar les ofertes que eventualment llancen les empreses patrocinadores, com temptadors sortejos i promocions que et permeten aconseguir el triple de avios si adquireixes el producte o servei en aquest moment. Aprofitant aquestes oportunitats, podràs fer-te amb una gran quantitat de punts en molt poc temps. Tan sols necessites ser flexible i realitzar les teves compres de manera intel·ligent.

Fes les compres de forma intel·ligent i molt aviat estaràs volant cap a la teva pròxima destinació completament gratis. 3. Amb la teva targeta de crèdit de viatges Aquesta és per a mi, la manera més atractiva i divertida d'aconseguir punts. Certes targetes de crèdit, com les ofertes per les pròpies companyies aèries o certes institucions financeres, et permeten acumular punts amb les teves despeses del dia. La Targeta Iberia Sendo Or et regala un avio per cada euro gastat amb la targeta. D'aquesta manera, si càrregues totes les teves despeses a la targeta, acumularàs una gran quantitat de punts sense que suposi un cost afegit per a tu. Però el realment interessant d'això resideix en la quantitat de Avios que ofereixen pel simple fet de donar d'alta la targeta. Per exemple, la Targeta Gold American Express ofereix 20.000 avios gratuïts si fas càrrecs a la targeta per un total de 2.000 euros en els sis primers mesos, la 40.000 si la despesa arriba als 4.000 euros. Un vol Madrid-Bangkok costa una mitjana de 400 euros. Si decideixes comprar el vol amb avios, et costaria al voltant d'uns 27.000 avios. Aprofitant l'oferta de la targeta American Express podràs pagar-te gairebé la totalitat del bitllet, utilitzant els punts que vas adquirir amb les teves despeses del dia a dia. Generalment les targetes de crèdit ofereixen la quota del primer any gratis. Així que si vols evitar pagar la quota anual de la targeta no tens més que donar-te d'alta, realitzar la despesa mínim necessari per adquirir les teves milles o avios i, un cop els tinguis al teu compte de viatger freqüent, podràs donar-te de baixa sense cap problema. ¡Cost zero per a tu! L'ideal és trobar una targeta que et permeti obtenir la major quantitat de Avios amb la menor despesa mínim requerit. Si tens pensat fer una gran compra en els pròxims mesos, aprofita el desemborsament per assolir el més aviat possible la despesa mínim obligatori. Per la resta, no tens més que pagar tot amb la teva targeta, ¡Recorda que per cada euro gastat obtindràs avios addicionals! La millor targeta de crèdit de viatges és aquella que et regala la major quantitat de avios possible a canvi d'una despesa mínima assequible. Sé perfectament que aquest tema pot resultar bastant confús i complicat.

De fet, a mi m'ha costat més d'un maldecap entendre el funcionament eficaç de programa.

 

2 – Els vols Open Jaw

Els vols Open Jaw es defineixen com aquest tipus de connexions l'itinerari conformen un angle obert. Està bé, t'ho explicaré amb un exemple: Si prenem un vol anada i tornada MadridLondres, la ruta que realitzarà el vol serà igual tant per l'anada com per a la tornada, formant una línia recta en la seva trajectòria. Si per contra vam decidir agafar un vol Madrid-Londres per a l'anada, però ens vam decantar per prendre la tornada a Barcelona, l'itinerari de vol passaria de ser una línia recta a adquirir un cert angle. Així quedarien les dues situacions si les representem gràficament: ¿Millor ara? Per tant, per posar agafar un vol Open Jaw resulta necessari que el nostre viatge no sigui exclusivament d'anada. A més, també serà requisit que en l'itinerari de vol es vegin involucrades més de dues ciutats. Si ens limitem únicament a dues ciutats d'origen i destinació, repercutiremos directament en el preu de l'anada, ja que aquest se'ns escapa del nostre control i haurem d'adaptar al que la companyia ens ofereix. Fa uns mesos quan vaig anar a Bèlgica a visitar un amic, vaig fer ús d'aquesta tècnica per estalviar més de 50 euros en el meu bitllet d'avió. En les dates en què viatjava, un vol Màlaga-Brussel·les costava al voltant de 120 euros anada i tornada. Investigant una mica vaig apreciar que el realment car d'aquest vol residia en l'anada. Desglossant el bitllet quedava així:  Vol d'anada: 35 euros  Vol de tornada: 95 euros

 

Quantitat: 120 euros Donada la situació, vaig decidir comprovar l'estat dels preus per a les connexions des de Brussel·les a altres aeroports d'Espanya. En menys de cinc minuts vaig trobar un vol per 25 euros des Charleroi (Brussel·les) un Madrid. Comprant l'anada i la tornada per separat, el preu final prenent un vol Open Jaw quedava tal que així:  Vol d'anada des de Màlaga: 35 euros  Vol de tornada a Madrid: 25 euros  total: 60 euros. Aplicant aquesta tècnica vaig aconseguir estalviar uns 50 euros que bé em van servir per reduir la mida la meva llista de cerveses pendents de provar. Pensa que cada euro compta. En vols d'anada i tornada podràs invertir aquests diners en altres coses, i en els viatges sense data de tornada, cada moneda estalviada repercutirà directament en la durada del viatge. Aquesta tècnica també pot ser aplicada al revés. Pots, per exemple, volar des de Madrid a Londres, acabar el teu viatge a Escòcia i prendre el vol de tornada des de Edimburg. Analitza els avantatges i inconvenients de prendre un tipus de vol o un altre i decanta't per la via que et permeti estalviar el màxim de diners. Si vols entrar en més detalls sobre com trobar i reservar vols Open Jaw, et recomano que llegeixis aquesta fantàstica guia sobre el tema.

3 – Combina aerolínies convencionals amb companyies

Low Cost Aquesta tècnica resulta ideal per a vols de llarga distància. Per què? És possible que el preu d'un bitllet des d'una determinada ciutat variï enormement en comparació amb el preu resultant de volar des d'un país veí. Al principi del llibre et vaig posar com a exemple el cas del meu amic Berni, qui va aconseguir estalviar fins 340 euros en vols gràcies a aquesta tècnica. Per si no recordes la seva gesta, permeteu-me fer-li una breu descripció: Berni estava acabant el seu viatge pel Sud-est asiàtic després de diversos mesos d'aventura. El seu últim destí era Vietnam, pel que va decidir tornar a Espanya des de l'aeroport de Ho Chi Minh.

La seva amarga sorpresa va ser veure que els vols rondaven els 700 euros, una quantitat que, òbviament, s'allunyava del seu pressupost. En no poder permetre el pagament de tal desorbitada quantitat per un vol només d'anada, decidir fer una ullada a les connexions amb altres ciutats europees. Així va ser com va trobar un vol a Frankfurt per 250 euros de Kuala Lumpur. Els vols a Europa des de Vietnam seguien sortint més cars, així que va decidir prendre un vol amb una companyia low cost per 40 Kuala Lumpur euros Fins (poc més d'hora i mitja de vol de Vietnam) i aprofitar l'oferta de 250 euros sortint des de l'aeroport de la capital malàisia. Des Frankfurt, dos dies més tard de la seva arribada, va prendre un nou vol, aquesta vegada amb la companyia de baix cost Ryanair, fins a Alacant, el seu destí final, per uns 70 euros. L'equació continuava sent rendible:  Vol Ho Chi Minh City - Kuala Lumpur 40 euros  Vol Kuala Lumpur - Frankfurt = 250 euros  Vol Frankfurt - Alacant = 70 euros  Cost total: 360 euros ¿Molt millor que els 700 euros inicials, no? Gràcies a la seva insistència i flexibilitat, Berni va aconseguir estalviar- 340 euros. Diners el qual va invertir en passar dos dies visitant Frankfurt, una ciutat que llavors desconeixia, evitant regalar els últims estalvis del seu viatge a la companyia aèria inicial. Per treure el màxim profit a aquesta tècnica, l'ideal és comparar el nivell mitjà de preus per a un determinat destí des de diferents països d'origen. Així doncs, és molt possible que et sigui rendible volar fins a una ciutat intermèdia de mà d'una companyia Low Cost per després agafar el vol fins al teu destí final des d'allà. Els nord-americans, per exemple, fan un molt bon ús d'aquest tipus de connexions quan viatgen a Europa. Estats Units té molt bones relacions amb l'aerolínia Norwegian, el que permet als seus ciutadans estalviar bastants diners a vols a Europa sempre que volin a Oslo. Aquest truquet és compatible amb els anteriorment esmentats programes de viatger freqüent. Esmentant com a exemple al meu amic Angel, viatjar de Madrid a Seül costa unes 45.000 milles. Aplicant aquesta tècnica podríem volar a Bangkok per 30.000 milles i desplaçar-nos amb una aerolínia de baix cost fins Seül, estalviant de pas les milles sobrants per a un futur vol. La base de tot està, com sempre, en el teu flexibilitat.

Com més flexible siguis en el teu viatge, millors cartes podràs jugar sobre la taula.

4 – Que no t'importi la destinació

Si la teva idea és viatjar a algun lloc, sense que realment el destí t'importi molt, llavors no tens més que volar cap a on menys li faci mal a la teva butxaca. Així de fàcil. Hi ha multitud de cercadors que et permeten fer cerques introduint únicament l'aeroport des del qual t'agradaria efectuar la sortida. Alguns dels més populars per a tal efecte són Skyscanner o Caiac. SkyScanner et dóna la possibilitat d'establir com a destinació "Qualsevol Lloc", proporcionant un llistat, ordenat de menor a major preu, de totes les destinacions disponibles. Si establim, per exemple, Madrid com a ciutat de sortida i seleccionem 'Qualsevol lloc' com a destinació, per a tot el mes de setembre, això és el que trobem: Potser aquests gangues suposin una magnífica oportunitat per descobrir el Marroc o fer una petita escapada als Alps suïssos. Si decidim decantar-nos per l'eina Explori de Caiac, no tenim més que establir l'aeroport de sortida per obtenir una vista més detallada i gràfica de la situació: Al mapa podem apreciar com podem volar a destinacions com París o Londres per menys de 50 euros. A més, l'eina ens ofereix la possibilitat de filtrar la nostra recerca segons les nostres necessitats. Així doncs, és possible establir una sèrie de filtres com el preu màxim desitjat, el temps, la zona geogràfica, les hores de vol o el tipus d'activitat en la qual estem interessats. Caiac Explori és una eina que m'encanta, ja que et permet obtenir una idea genèrica sobre la destinació. Si estàs interessat en visitar una destinació de sol i platja, no tens més que marcar la casella de filtre corresponent i

estudiar les diferents possibilitats que el cercador ens ofereix. Així és impossible tenir excuses! Igual que et vaig dir abans, no tens més que fer la prova per tu mateix. Entra en Skyscanner o Caiac i segueix els passos que t'he esmentat per veure com està l'espai aeri per al mes seleccionat. Amb Skyscanner també tens l'opció de seleccionar l'opció 'Mes més econòmic', en cas que la teva flexibilitat sigui total.

5 – Deixa que les ofertes arribin a tu

El meu últim consell és que et mantinguis alerta de possibles novetats o ofertes perquè no deixis passar cap oportunitat per alt. Per això, pots fer diverses coses: 1. Subscriure't a les llistes de correu dels teus principals aerolínies. Amb principals aerolínies no he volgut referir-me a les més populars, sinó a les de major rellevància per a tu. Si vius a Màlaga, potser és bona idea subscriure't a les llistes de correu de les companyies que operen a l'Aeroport de Màlaga. D'aquesta manera podràs mantenir-te alerta de tot el que cou al teu espai aeri proper. Per conèixer les aerolínies que operen a la teva ciutat, no tens més que entrar a la pàgina web d'AENA, seleccionar el teu aeroport favorit i accedir al llistat de companyies aèries disponible. Un cop tinguis el llistat davant, no tens més que anar visitant la web oficial de cada aerolínia una per una i deixar-los com a regal la teva adreça de correu electrònic. Gràcies a això Alícia, la meva parella, va trobar una oferta de 2 × 1 en vols amb la companyia Vueling, el que ens va permetre passar uns quants dies de relax a Palma de Mallorca. Val la pena l'esforç, no creus? Una altra alternativa és crear una llista a Twitter que reuneixi a totes les aerolínies, podent així fer una ullada general ràpida i directament des de la xarxa social. 2. Seguir a llocs web especialitzats. Una altra molt bona idea per mantenir-te al dia de les millors ofertes del sector viatger és seguir, tant en xarxes socials com a través del correu electrònic, alguns llocs web especialitzats en agrupar i publicar els millors gangues del mercat turístic.

Així que, de manera complementària als dos consells anteriors, et suggereixo que no descuidis els meus correus setmanals perquè no et perdis cap ganga. Tingues per assegurat que no t'enviaré absolutament res d'spam i que aquelles ofertes que t'enviï seran de màxima qualitat.

Espero que després d'aquesta intensa lectura puguis començar a aplicar aquests trucs en els teus futurs vols i aconsegueixis estalviar centenars d'euros. Estic desitjant que em ens expliquis les teves resultats!

 

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies
​​​​