Eines

Aqui podràs trobar tot el que necessites per a un viatge, son todos los recursos que yo utilizo en mis viajes y en este blog. He recopilat totes les eines d'acord amb les preguntes que m'han anat fent els lectors.

Ire actualizándola cada vez que descubra algo nuevo o cuando me vayan llegando nuevas dudas de diferentes personas que se repitan una y otra vez.

 

Com fer un bloc de viatges?

Si tan sols vols tenir una bitàcola de viatges o no tens pensant guanyar diners amb això, no se't passi gastar ni un euro en aquestes eines.

Eines que jo utilitzo en aquest bloc:

 

Quina plataforma utilitzo per buscar viatges econòmics?

Skyscanner

És un comparador de recerca de vols que té un compte al seu torn a altres plataformes. Aquesta plataforma busca en totes les aerolínies per trobar la millor oferta, fins i tot en les de baix cost o lowcost. Pots buscar vols per a una data concreta per a una setmana específica, veure amb una gràfica els preus durant un mes i fins i tot triar com a opció "el mes més econòmic".

Una cosa que m'encanta de Skyscanner és que pots posar en el cercador la ciutat des de la qual vols volar i com a destinació escollir "qualsevol lloc del món". Aquesta opció et dóna les ofertes més barates de l'aeroport que hagis triat. ¿Genial no?

Expedia

Aquesta és una de les marques més importants de viatges en línia del món i un lloc que sempre comprovo per buscar vols. El millor és la pestanya de "ofertes del dia" o "Mega ofertes" en els que pots trobar autèntiques gangues.

Últim minut

A les pestanyes "Vols" i "Últim minut" pots trobar les millors ofertes dia a dia. Si no us importa molt el destí sinó tan sols volar a on sigui aquesta plataforma és una bona opció. A vegades trobes coses genials, altres, res.

 

 

 

On trobar allotjament barat?

Airbnb

Una bona alternativa d'allotjament. Amb aquesta plataforma pots quedar a les cases de gent que les lloga personalment. El millor és que tens totes les comoditats d'una llar i per un preu més baix que si fossis a un hotel. Si fas servir aquest servei amb aquest enllaç et regal 22 euros perquè els utilitzis en el teu viatge.

Hostelworld

Per a buscar hostels a qualsevol racó del món. M'agrada perquè no tenen comissió de reserva.

Reserva

Ídem que l'anterior.

Agoda

El millor per trobar hostels a Àsia. Si vas a viatjar a aquest continent, aquesta és la referència.

Hotwire

El millor per ofertes d'última hora. No sabràs en quin hotel t'allotges fins a l'últim moment, tan sols et diuen "hi ha una oferta de tal hotel a Las Vegas per aquest preu i aquesta qualitat".

 

Quina assegurança de viatge compro?

World Nomads

A la seva web pots trobar molta informació amb una comunitat activa de preguntes i respostes (en anglès). La qualitat / preu de les seves assegurances és excel·lent ia més col·laboren amb projectes com Save the Children, Oxfam Intermón o Water Aid.

La millor tecnologia per viatjar

Laptop

  • MacBookAir11 ": Per viatjar el més lleuger possible (1,08kg) i amb un portàtil que va molt bé (sobretot per blocaires).
  • MacBookAir13 ": Aquest és l'òptim si t'agrada la fotografia o el disseny i necessites un ordinador una mica més ràpid. (1,35Kg).

El nou MacBook12 "encara no té molt bones crítiques. Des que em vaig canviar a Apple estic súper content. Són més cars però per a mi mereixen la pena.

Mòbil / Cel·lular

  • Xiaomi MI3: està genial, és el que ús jo actualment La càmera de fotos està genial per al viatge.
  • iPhone6: Vaig a fer el salt pròximament a aquest per tenir-ho tot agrupat amb Apple i perquè aquesta càmera no és bona, si no brutal.

Càmera de fotos

  • Nikon D7100: Si ets semi professional i encara t'agraden les rèflex.
  • Panasonic LX-100: Si has decidit fer el salt a la nova tecnologia Evil o mirrorless. (Com jo!)
  • Cànon EOS M: Si et va Cànon, aquesta Evil està genial per la seva qualitat / preu.

 

Quina és la millor guia de viatges?

Lonely Planet: Aquestes guies són mundialment conegudes i utilitzades pels viatgers. M'agraden per la seva organització i l'èmfasi en el pressupost de viatges. Redissenyar tot en 2011 i ara estan millor organitzades, amb més fotos i millors mapes.

T'aconsello que les compris en versió Kindle. Encara no tens un Kindle? Compra'l aquí, per mi és el millor company per a un viatge en solitari. Pots portar centenars de llibres i guies de viatges en un sol aparell.

 

Com em preparo i com planifico un viatge?

  • Un Gran Viatge: Per a mi aquest és el llibre de referència per saber tot el que has de preparar abans d'un gran viatge: planificació inicial, quant et costarà el viatge, gestió els diners, equipatge, transport, seguretat, documents i fins parla sobre el que passa al retorn del viatge.
  • Turista ho serà tu: Aquest llibre parla de viatjar, de fer turisme, però de fer-ho d'una altra manera. Proposa noves formes de recórrer el món (o la teva pròpia ciutat) i així convertir el viatge en un joc, en què l'atzar i l'imprevisible estiguin sempre presents.
  • Els meus mapes: Aplicació de Google per crear el teu propi mapa. Molt útil per crear els teus recorreguts al voltant del món.
  • Maps.me i CityMaps2go: Aplicacions gratuïtes per al teu mòbil. Descarrega qualsevol mapa i fes-lo servir sense necessitat de connexió a Internet.

 

Codis descompte

Atrápalo en MasCupon: Un mix de tot. Descomptes en vols, hotels, balnearis, monuments, parcs temàtics, lloguers de cotxes, creuers i un llarg etc.

Sierra Nevada: Esquiar a Granada no és barat. Però si realment estimes aquest esport i estàs a la meva ciutat, aquí tenim les muntanyes més altes de la península i amb millors temperatures. Pel que està és una opció molt interessant.

 

En què plataforma guardo les meves fotos i documents per no perdre-?

Dropbox: 2 GB d'espai gratuït en el núvol, més 500Mb cada vegada que convidis a un amic a que s'instal·li dropbox (fins 16Gb). Per a mi és el millor lloc on guardar les meves fotos en els viatges perquè estiguin segures, fer còpies de seguretat al bloc i tenir els documents escanejats i disponibles sempre.

 

En què banc fico els meus diners perquè no em cobrin comissions a l'estranger?

Compte Intel·ligent d'EVO: Sense comissions de manteniment ni despeses de cancel·lació. A partir de 3.000 euros et genera dividends. Però el millor és: Pots treure diners en qualsevol lloc del món, sense comissions! A més, targetes de dèbit i crèdit gratuïtes tots els anys. Has de tenir nòmina o presentar ingressos mensuals.

Compte Jove d'EVO: Mateixos avantatges que l'anterior però sense la targeta de crèdit gratuïta i amb la limitació de treure diners en qualsevol lloc del món a 2 vegades al mes. Has de tenir entre 18 i 28 anys.

 

Tinc por a viatjar sola. Què faig?

Viatgeres: Viatjar a aquest país no és perillós? Si vaig sola sóc més vulnerable? I ¿què em porto, la motxilla maletí? Podré aconseguir tampons si els necessito? És segur utilitzar les xarxes socials d'allotjament? I fer autoestop? Et vagis uns dies de vacances o diverses setmanes a un destí llunyà, segur que t'han sorgit aquestes i moltes altres preguntes. Aquest manual les respon i, gràcies als seus desenes de consells pràctics, trucs i idees, et servirà com a guia per a preparar les teves escapades i aventures i perquè t'animis a viatjar a qualsevol part del món amb seguretat i confiança.

La primera part del llibre t'ajudarà a triar la destinació, decidir si anar-te sola o acompanyada i, entre altres coses, a escollir l'equipatge ideal o una bona assegurança. La segona resoldrà els teus inquietuds sobre el dia a dia del viatge: allotjaments, seguretat, salut, higiene, com fer per no sentir-te sola o per estalviar, entre altres. Finalment, en la tercera part es parla de destins concrets perquè sàpigues què et trobaràs en visitar cadascun dels països o zones del planeta.

Aquest és un llibre escrit per experimentades viatgeres per dones el somni és viatjar i no s'han atrevit a fer-ho; o per a aquelles que sí que ho fan, però no s'animen a anar-soles, de manera independent o sense companyia masculina.

Dies de viatge: El 28 de gener de 2008, amb vint-i-anys, Aniko es va prendre un bus de Buenos Aires a Bolívia i va donar per iniciada la seva vida de viatgera. Des d'aquest dia, va recórrer més de trenta països en quatre continents, amb motxilla i sola, treballant d'escriptora i fotògrafa independent en el camí.

Aniko compte sobre el dia que cinc dones xineses d'una minoria ètnica la van convidar a prendre el te, el dia que va navegar pel Carib enmig d'una tempesta elèctrica, el dia que va viure el policial més bizarro de la seva vida, el dia que va començar a col·leccionar cartes abandonats, el dia que va veure l'aurora boreal, el dia que se'n va anar de road trip amb un grup de capellans filipins, el dia que va patir la depressió post viatge, el dia que es va enamorar d'una ciutat, el dia que va conèixer al Sàhara en companyia de nòmades, el dia que va descobrir que viatjar no era el mateix que anar-se'n de vacances, el dia que va entendre que s'havia convertit en una nòmada digital ...

 

Quin llibre em recomanes per portar-me en el viatge?

 

Part superior 10 llibres de viatge

  1. Cap a rutes salvatges
  2. L'alquimista
  3. Dies de viatge
  4. Sense bitllet de tornada
  5. Vagabundejant en l'eix del mal
  6. La volta al món en 80 dies
  7. Les aventures de Tom Sawyer
  8. L'illa del tresor
  9. 7 anys al Tibet
  10. Cap a terra austral

Si vols ser una persona més lliure aquí tens una llista dels 10 millors llibres sobre llibertat financera que canviaran la teva visió del món i milloraran la teva situació econòmica:

  1. Viure sense cap
  2. El codi dels diners
  3. Pare ric, pare pobre
  4. El quadrant del flux de diners
  5. La setmana laboral de 4 hores
  6. La fórmula de l'èxit
  7. Viure amb abundància
  8. Pensi i feu-vos ric
  9. L'home més ric de Babilònia
  10. El Mètode de Lean Posada en marxa

A 10 llibres sobre espiritualitat

  1. Un curs de miracles
  2. El poder de l'ara
  3. Déu
  4. Vam néixer per triomfar
  5. Moltes vides, molts mestres
  6. Biodescodificació
  7. El cavaller de l'armadura rovellada
  8. Les 7 lleis espirituals de l'èxit
  9. Els quatre acords: Una guia pràctica per a la llibertat personal
  10. El que passa quan deixes anar

Digues-me quines pel·lícules viatgeres em recomanes per inspirar-me i motivar-me

 

EINES DE VIATGE OFFLINE

Càmeres DSLR (Rèflex)

No hi ha la càmera perfecta ni la millor, cadascuna s'adapta millor a certes persones i contextos. Similars models de diferents marques SEMPRE tens PROS i CONTRES.

El seu seria tenir un joc de càmeres i objectius molt complet per escollir la que millor s'adapta a la nostra situació particular. No és el mateix anar de viatge de motxiller, de fer una sessió de fotos a un model en un estudi de fotografia, ni sortir a fotografiar aus que fer Street Photography. Però per als que no tenim massa recursos i ens hem de conformar amb una mica més tot terreny:

- Olympus E-450: La tinc des de principis del 2011, ha sobreviscut a tempestes, vendavals en platges, caigudes, oblits, etc. Per a la qualitat / preu que té està molt bé. Sens dubte, el millor que té és el seu pes, 380 grams, sent la càmera més lleugera del mercat de quatre terços. Al meu, per als viatges m'ha vingut molt bé. I jo, a més li tinc especial afecte, ja que ha estat la meva primera rèflex i va ser un regal molt especial. Totes les fotos que tinc a la meva galeria estan realitzades amb aquesta càmera.

- Nikon D3200: Una bona càmera viatgera ja que pesa al voltant de mig quilo. Apta per a principiants i usuaris intermedis. A més compta amb vídeo en Full HP 1080, la meva Olympus no té aquesta opció. Ni un 1080 ni a ná vaya. La podéis conseguir por menys de 350 euros i nova,1preciós.

- Cànon 600D: Model similar a l'anterior, manera una mica més.

- Nikon 7100: La que serà la meva pròxima adquisició. La tinc en el punt de mira des de fa temps, però els diners al final se me'n va anar d'altra banda. En aquest 2015 cau fix, així que ja us explicaré. No està classificada com a professional, però jo no sé el que li falta per a això, que arribi als 1000 euros serà.

- Cànon 70D: La homònima a la Nikon 7100 però de la marca rival. Si et centres exclusivament en fotografia, Nikon és la teva opció. Si li treus partit al vídeo, Cànon sens dubte. Si barreges les dues, doncs ja és qüestió de comparar les teves prioritats i el pressupost. Jo em centre més en la fotografia i vaig regular de pressupost, així que em quedo amb la Nikon.

 

Càmeres mirrorless

Són una modalitat bastant jove que estan donant molt que parlar. A la hora de utilizarlas en nuestro viaje, són un seriós competidor enfront de les tradicionals DSLR.

El principal avantatge és: el pes. Una altra vegada el mateix, sóc un pesat però creu-me que si fas un viatge llarg amb poc pressupost, 200 grams es noten moltíssim, no et dic ja mig quilo.

La principal desavantatge és l'escassetat d'objectius si ho comparem amb les Réflex. Tampoc tenim l'adherència que teníem amb els majors cossos de les DSLR, ni el visor que ens permet concentrar-nos més en la imatge.

Olympus s'ha posat molt les piles i s'ha centrat en aquest mercat. Només vaig a nomenar aquí a tres d'aquesta marca perquè són les úniques que he pogut veure en acció i puc opinar sobre elles.

- Olympus PEN E-PL5: Molt semblant a la meva E-450 pel que fa a objectius. Una mica més lleugera, 325 grams.

- Olympus OM-D E-M10: Per si vols alguna cosa més seriós i professional. 400 gramitos de res en la teva esquena.

- Olympus OM-D E-M1: Si ho vols petar amb una mirrorless aquesta és la càmera. Ara si, cal pagar-. Medi Kilo.

Parlant amb diferents viatgers apassionats per la fotografia m'han recomanat:

- Panasonic Lumix LX100

- Cànon EOS M

 

 

Nota: Alguns dels enllaços de sota són links d'afiliat. Això vol dir que si decideixes comprar el producte jo em portaré 1 comisión sin ningún coste adicional para ti. Recomiendo estas herramientas y no otras porque son las que yo utilizo. No gastis diners en res d'aquesta llista tret que ho necessitis realment i sàpigues que va a ajudar-te a aconseguir els teus objectius.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies
​​​​